معرفی و بررسی ریشه کشی در فرش ها
در این مقاله سعی داریم که به شما در مورد ریشه کشی قالی ها و یا انواع فرش ها توضیحاتی ارائه دهیم و مراحل آن را به ترتیب بازگو کنیم. این روش میتواند تعمیرات محسوب شود و یا هم اینکه ما بخواهیم قبل از تولید فرش این اقدام را آغاز نماییم. اگر فرشی دارید که احتیاج به ریشه کشی دارد ما یکی از سایت های معتبر را به شما پیشنهاد می دهیم تا به راحتی و بدون هیچ آسیبی فرش را درست نمایند شما میتوانید با مراجعه به سایت فرشور کنید و به صورت آنلاین ثبت سفارش نمایید. در این مقاله ما توضیحات کامل و جامعی را برای شما بازگو کرده ایم پس همراه ما باشید.
توضیحاتی در مورد ریشه کشی
حتما تا به حال کلمه بطلمه را شنیده اید و معنایش را میدانید ولی اگر این کلمه را نشنیده اید وقتی معنایش به گوشتان نخورده است باید بگوییم این کلمه به معنای وصل کردن میباشد که یک کلمه ترکی است. چند نکته ایی که باید قبل از انجام کار دقت کنید:
- اولین نکته ایی که باید به آن دقت کنید این است که قبل از این کار باید فرش کاملا بررسی شود که مشکلی مانند گرد و غبار، کثیفی، سوراخ ها، پوسیدگی های فرش رفع شود.
- دومین نکته شستن فرش، گرفتن گرد و غبار فرش و ضد عفونی کردن فرش است.
- سومین نکته بعد از شستن فرشها وسایل هایی که نسبت به جنس و رج شمار تهیه می کنیم مانند تار و پشم و …
- چهارمین نکته برنامه ریزی برای زمانی که باید چه موقع ریشه کشی فرش را تمام کنیم و چه موقع شروع کنیم است.
- بعد از رعایت تمام این نکات نوبت به انواع ریشه کشی میرسد که آنها را برای شما بازگو می کنیم.
انواع و مراحل ریشه کشی
- ریشه کشی مغزی
- ریشه کشی بطلمه
- ریشه وصل کردن که هم به صورت ماشینی است و هم به صورت حاضری
- ریشه دوزی
وسیله هایی که در ریشه کشی فرش نیاز داریم
- وسیله هایی مثل دم باریک یا امبر
- چکش
- میخ کش
- قیچی
- چارچوب
- نخ چله
- نخ محکم
- پشم مناسب
- اتو
- چاقو برای بافت
- کیله
- موم های عسل
روش ها و مراحل ریشه کشی بطلمه
- اولین کار این است که قالی را روی یک تخت کاملا صاف می اندازیم و بعد ریشه های قالی یا فرش را تمیز میکنیم و بر روی تخته می نماییم سپس هر اندازه ایی که خواستیم طول ریشه های قالی یا فرش مان باشد میخ میکوبیم و بعد از آن ریشه ها را به میخ ها گره میزنیم.
- بعد از انجام مراحل بالا سپس سوزن را وارد میکنیم که باید به فاصله حدود ۲ تا ۳ سلامتی متر رد میکنیم بعد از زیر چله در می آوریم و از اولین گره ایی که به میخ وصل نموده ایم به چله وارد میکنیم سپس نخ را از سوزن رد میکنیم تا به چله متصل شود و همین حالت را ادامه میدهیم و در آخر اگر پشت چله را مشاهده کنیم میبینیم که به صورت زیگزاگی است.
- و در آخر هم مرحله تکمیل و تمیز تر شدن فرش میباشد. هنگامی که کارتان انتها یافت ته ریشه هایی که حلقه حلقه است را با قیچی همراه با دقت فراوان می بریم.
- اگر در جایی از کارتان به علت اینکه با سوزن دوختند نامیزان است و صاف نیست می توانید با بهره گیری از اتو و یا چکش به راحتی ریشه های فرش را صاف گردانید.
- ریشه ها را دو عدد گره میزنیم.
- گره هایی که میزنیم باید به شکل گره نخودی باشد.
- بر روی ریشه ها گلیم را می بافیم که در ادامه بیشتر در مورد این مرحله توضیح خواهیم داد.
مرحله گلیم بافی بر روی ریشه ها
در این روش به خواست مشتری انجام میشود این روش برای پوشاندن ابتدای چله های قدیمی که بریده ایم است که آنها را بپوشاند. ابتدا باید در یک چهارچوب این ریشه ها و فرش را ثابت کنیم و سپس بر روی چله قدیمی چله جدید به حالت گلیم مانندی می بافیم.
خدمات ویژه در بهترین قالیشویی
بهتر است بدانید ما در قالیشویی فرشور علاوه بر شستشو فرش و قالی کلیه خدمات و تعمیرات لازم را انجام می دهیم تا به شما فرشی تمیز و نو تحویل بدهیم.